Volejbalistka Markéta Sahanová pokračuje ve stopách svých rodičů

19. září 2018 14:06

Talentovaná volejbalová nahrávačka Markéta Sahanová působí v českobudějovické Madetě. Věkem patří do juniorské kategorie a právě tam se snaží podávat co nejlepší výkony.

Až se soupeřky v extralize budou ptát, co hráčky českobudějovické Madety dělaly v létě, Markéta Sahanová má co odpovědět. „Hrály jsme proti Přerovu, Táboru, všechny zápasy jsme vyhrály, tak bych řekla, že na to, že je to první turnaj, se nám daří docela dobře,“ popisovala přesně v polovině přípravných bojů, které na domácí palubovce šikovné slečny dovedly až do vítězného finálového konce. 

Ještě než vyrazily do víru zápasů, pracovaly na fyzické kondici. Madeta už tradičně jezdí do Netolic. Letošní soustředění provázely vysoké teploty a tvrdá práce. „Náročné to bylo, ale naštěstí jsme to všechny zvládly. Začaly jsme cyklojízdou, ale trenér vybral lehkou trasu, takže se to i vedru dalo zvládnout,“ vzpomínala.

Budějovické volejbalistky ovládly předsezónní turnaj na domácí půdě

Volejbalistka týmu VK Madeta České Budějovice Helena Harrisová

Volejbalistky Madety České Budějovice jsou v přípravě na novou sezonu. Fotbalisté Dynama a Táborska hráli o body naposledy před přestávkou. Krajský přebor vedou nováčci z Lomu. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Všechny dámy se vrátily domů natěšené na začátek sezony. Jak už to v juniorských letech bývá, hlavu dívek zaměstnává kromě dalších radovánek nejen volejbal, ale třeba také škola. „Já chodím na gymnázium v Jírovcově ulici, to zvládám docela dobře. Naštěstí nejsem pryč tak často, protože hrajeme o víkendech a většinou jezdíme až v sobotu ráno,“ prozradila Markéta Sahanová.

Ta pochází z volejbalové rodiny. Maminka stále ještě úspěšně válí v soutěži a tatínek také hrával výborně. A tak není divu, že oba mají Markétě co poradit. Snaží se o to? „Mamka tolik ne, ale taťka jo. Přijímám to v pohodě, dokud to je oprávněná kritika,“ pousmála se na začátku sezony výborně naladěná nahrávačka Madety Markéta Sahanová.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související