Vrcholí přípravy na volejbalovou extraligu. Diváci uvidí vyrovnanější zápasy než loni, myslí si trenér

17. září 2018

Volejbalový Jihostroj ladí kádr na novou sezónu, v přípravě porazil Lvy Praha. Hokejisté Motoru vezou body z Přerova. Dynamo a Táborsko pokračují ve fotbalové Fortuna národní lize. To vše ve Sportovních ozvěnách, které připravil Kamil Jáša.

Extraliga volejbalistů se rychlým tempem přibližuje. Jihostroj si pozval rakouský Waldviertel a také nový tým české nejvyšší soutěže – bývalé ČZU, teď už Lvi Praha.

Pražské Lvy přivezl do budějovické sportovní haly zkušený trenér Miroslav Malán. „Všechny mančafty posílily a mají nové hráče, takže myslím, že to může být vyrovnanější než minulou sezónu. Diváci se určitě mají na co těšit, zápasy budou zajímavé a uvidí zase lepší volejbal než loni,“ řekl.

Volejbalisté Jihostroje poprvé od roku 2006 nezískali v extralize medaili

V čtvrtfinále extraligy se volejbalisté Jihostroje utkali s Příbramí. Až poslední zápas rozhodl o tom, že do semifinále postoupí právě České Budějovice

Volejbalisté Jihostroje České Budějovice prohráli s Duklou Liberec 2:3 a celkově v sérii o extraligový bronz 1:2. Jihočeši tak poprvé od roku 2006 nezískali v nejvyšší soutěži medaili.

Poprvé také viděl Jihostroj se Španělem Miguelem Angelem De Amo na nahrávce. „Určitě je to změna ku prospěchu. Hraje rychle, je velmi šikovný. Je to zrychlení oproti loňskému roku, takže Jihostroj zase bude někde nahoře,“ komentoval.

Za českobudějovický tým bude opět hrát reprezentační smečař Petr Michálek. „Já si myslím, že to bude jako v loňské sezóně, takže mezi favority patří Liberec, Vary Kladno a doufám, že my,“ tipoval.

S novým nahrávačem se tým stále ještě sehrává. „Myslím, že je to každým dnem lepší a doufám, že do začátku sezóny budeme vyladění tak, abychom mohli vyhrávat,“ dodal Petr Michálek-

Přípravné zápasy to zatím potvrzují. Jihostroj nejprve porazil rakouský Waldviertel bez ztráty setu a Lvy pak vyprovodil domů do Prahy s výsledkem 3:1.

Sportovní ozvěny výsledkově:

Dobrý výkony podali hokejisté českobudějovického Motoru. V Přerově zvítězili 3:1 a v tabulce Chance ligy už jsou na třetím místě.

Ve fotbalové Fortuna národní lize Táborsko v Brně podlehlo 1:4. Dynamo České Budějovice vyhrálo nad Vítkovicemi 3:0.

V České fotbalové lize Písek prohrál doma s Převýšovem 1:2. V divizi Táborsko konečně bodovalo, porazilo 2:1 Rakovník. Hořovicko přestřílelo Jindřichův Hradec 5:1 a Klatovy Soběslav 2:1.

Tabulka:

Krajský přebor fotbalistů má za sebou další kolo s těmito výsledky: Dražice – Želeč 0:0, Roudné – Čimelice 1:2, Blatná – Protivín 3:2, Katovice – Rudolfov 3:0, Český Krumlov – Hluboká 2:0, Olešník – Milevsko 6:0, Jankov – Osek 3:2 a Lom – Třeboň 1:3.

Lom zažil svou první porážku v soutěži. Do čela tabulky se tak dostal Český Krumlov (16 bodů) před Olešníkem (15 bodů) a právě Lomem (13 bodů).

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související