Volejbalisté Jihostroje uctí památku Karla Gotta minutou ticha před utkáním

12. říjen 2019 07:57

Ve druhém kole extraligy volejbalistů se českobudějovický Jihostroj představí v této sezoně poprvé v domácím prostředí. Utkání s Příbramí začne ve sportovní hale v sobotu v 18 hodin.

Fanoušci mají velkou šanci, že uvidí některou ze tří posil – smečaře Mechkarova a Zmrhala nebo nahrávače Piskáčka.

„Sestavu dopředu neříkám, ale můžu fanouškům slíbit, že se na hřišti objeví někdo z těch nových tváří. Možná, že všichni, uvidíme podle vývoje zápasu,“ potvrzuje trenér René Dvořák.

Čtěte také

Příbram je prvním soupeřem Jihostroje na domácí palubovce. „Bude to asi trochu nervóznější, než si to osaháme. Uvidíme, jaká bude atmosféra. Doufám, že lidé se na nás přijdou podívat a podpoří nás v tom, abychom se rychle dostali do hry a předvedli zajímavý výkon,“ dodává trenér.

Sobotní zápas začne uctěním památky Karla Gotta. Španěl de Amo a Bulhar Mechkarov populárního zpěváka znají jen od svých  spoluhráčů, Ukrajinec Todua a hlavně Slovák Peter Ondrovič se s jeho písněmi setkali častěji.

„Já myslím, že jsem ho slyšel častěji než některé slovenské zpěváky, takže budu určitě držet minutu ticha s ostatními,“ komentuje Peter Ondrovič začátek zápasu, který se bude hrát v den státního smutku.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související