Vodohospodáři omezili práce v terénu na minimum, pitná voda je podle nich nezávadná

17. březen 2020 18:25

Provozovatel vodovodní sítě ČEVAK ujišťuje obyvatele, že pitná voda v soustavě je zcela nezávadná. Vedení společnosti to uvedlo v oficiálním prohlášení vydaném kvůli současnému nouzovému stavu a výskytu koronaviru.

Vodohospodáři omezili práce v terénu na nezbytné minimum. Podle mluvčí firmy Jitky Kramářové by teď lidé měli s provozovatelem vodovodní sítě vyřizovat jen nejnutnější záležitosti.

„Až do odvolání budou uzavřena také všechna místa pro platbu vodného a stočného v hotovosti. Pro tuto úhradu používejte výhradně bezhotovostní platební styk nebo platby na České poště. Údaje potřebné pro zaplacení jsou uvedené na vaší faktuře,“ připomněla.

Čtěte také

Svůj provoz kvůli koronaviru omezují například také lázně na území Jihočeského kraje. Poskytují pouze léčebné procedury a rehabilitace, ruší takzvané wellnes pobyty. Českému rozhlasu to potvrdilo vedení Lázní Bechyně a Slatinných lázní v Třeboni.

V Bechyni také přistoupili k desinfekci všech prostor a k uzavření lázeňského parku pro veřejnost. Podle ředitele zařízení Miloslava Kožnara se i tamní zaměstnanci potýkají s nedostatkem ochranných prostředků.

„Objednal jsem ze zdrojů, které jsem získal, tisíc roušek, které bychom mohli dostat tento týden. Zároveň máme i prádelnu, kde jsou šičky, takže jsme si začali žít naše roušky. Já si myslím, že to hodně pomůže,“ dodal.

Podle jednatele Slatinných lázní Třeboň Viléma Kahouna musí každý klient projít důkladnou lékařskou prohlídkou. Aktuálně zařízení ošetřuje přes 600 pacientů.

Spustit audio

Související