Vodácká holka, Tři kříže nebo Obchodník s deštěm v živém provedení legendární trampské skupiny Hop Trop

„Když jsem psal Vodáckou holku na text Zdeňka Šmída, tak jsem tam cíleně dal fanfáry od Bedřicha Smetany, protože ve vztahu k Vltavě a vodáctví je to úžasný.“ Tak vzpomíná Jaroslav Samson Lenk na písničku, kterou si můžete v Koncertních ozvěnách od Tří lvů v živém provedení poslechnout.

Vracíme se totiž k velmi vydařenému koncertu již legendární české trampské, folkové i countryové skupiny Hop Trop ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice z konce ledna roku 2015.

Sluší se poznamenat, že Hop Trop má už za sebou více než čtyři desítky let existence. Kapelu tvoří již zmíněný známý písničkář, hráč na devítistrunnou kytaru a zpěvák Jaroslav Samson Lenk, který se do Hop Tropu dostal po seznámení s jiným členem, kytaristou, zpěvákem a velmi dobrým autorem  Ladislavem Huberťákem Kučerou, prý díky rozbité kytaře, kterou si u Huberťáka nechal opravit. A třetím do velmi dobře sezpívané party je kontrabasista Jaromír Šroub Vondra.

Hop Trop dokáže svým vystoupením a vysokým počtem oblíbených a v některých případech i zlidovělých písniček zaplnit velké sály, včetně českobudějovického Metropolu.

Koncert v českobudějovickém rozhlasovém studiu U Tří lvů se uskutečnil samozřejmě v menších prostorách, ale o to měl intimnější náladu s písničkami jako Mlýn, Obchodník s deštěm, Dlouho nejel žádnej vlak, Tři kříže nebo právě s Vodáckou holkou.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související