Malá pocta velkému muzikantovi Vojtovi Zíchovi – druhá polovina koncertu jeho Třetí mízy v budějovickém Divadle U Kapličky

Půlhodinové Koncertní ozvěny od Tří lvů budou výrazem pocty a úcty vynikajícímu jihočeskému muzikantovi a příjemnému člověku Vojtovi Zíchovi, který prohrál svůj krátký boj se zákeřnou nemocí před dvěma dny.

Bude to premiéra záznamu druhé poloviny koncertu Vojtovy kapely Třetí míza z Večerů S v českobudějovickém Divadle U Kapličky.

Třetí míza vznikla na základech proslulých jihočeských kapel Druhá míza a Sem Tam – v sestavě zahrnující právě legendu jihočeského bluegrassu a folku, tedy brilantního bandžistu a hráče na dobro Vojtu Zíchu, kytaristu Tomáše Berku, baskytaristku Petru Želiborovou a tři skvělé zpěvačky Lenku Huszárovou, Kristínou Dlouhou-Nídlovou a Pavlu Panskou.

Koncert se konal 17. března loňského roku. Smutný sběh náhody způsobil, že se týden po koncertu skupiny Sem Tam vracíme v Koncertních ozvěnách k dalšímu, v tomto případě staršímu, vystoupení, při němž exceloval také nezapomenutelný bandžista Vojta Zícha, jehož písnička Jedenkrát velice působivě záznam zarámuje.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související