Věrná klientela, ale i poukázky od státu pomohly lázním Vráž přečkat složité covidové období

7. únor 2022 09:19

České lázně dostaly od státu podporu více než 300 milionů korun, šlo o slevy pro lázeňské hosty. Teď  můžou lidé využít voucher ve výši dvou tisíc korun, který poskytují přímo lázeňská zařízení. Použít je mohli hosté například v Třeboni. Oproti tomu v Lázních Vráž na Písecku se už letos k akci nepřipojili.

Perličkové i vířivé koupele lázeňským hostům pomáhají relaxovat, uvolnit svaly i celé tělo prokrvit. Ve Vráži je má na starosti vedoucí vodoléčby Petra Veselá Vakočová. „Tyto koupele využívají pacienti po operacích, po autonehodách, kteří mají problémy s hybností, lidé, kteří trpí kožními chorobami, a lidé s roztroušenou sklerózou, na tu se tady vyloženě specializujeme,“ popisuje.

Jedním z lázeňských hostů je Michaela Vithová ze Zlivi u Českých Budějovic. „Jsem po operaci kyčle a moc mi to tady pomáhá. Přijela jsem s berlemi, dneska už chodím venku o trekových holích, uvnitř úplně bez holí,“ pochvaluje si.

Čtěte také

Klienti, kteří se do Vráže na Písecku vrací opakovaně, pomohli lázních přečkat těžkou dobu. „Zvládli jsme to i díky státu a nějakým jeho intervencím v podobě voucherů a podpory. Já věřím tomu, že lázně v Čechách mají velkou tradici a stálo by za to zabojovat a zachránit je. Nám se podařilo přežít díky tomu, že máme opravdu věrné hosty,“ říká ředitel Daniel Vašíček.

Letos už se lázně ke slevové akci nepřipojily. I tak jsou vyhlídky na letošní sezónu dobré. „V zásadě pracujeme se slevami dle toho, jak potřebujeme. My si aktuálně stěžovat nemůžeme, hosté se k nám vracejí. Pokud se nestane nic zásadního, nebude omezen provoz, mělo by všechno běžet dobře,“ dodává ředitel.

Dvoutisícovou slevu na pobyt v letošním roce nabízí svým hostům například Slatinné lázně Třeboň. Aktuálně jsou ale vyčleněné kapacity až do konce března vyčerpané.

Spustit audio

Související