Věra Špinarová – Jednoho dne se vrátíš. Největší hity (2011)

7. únor 2024

Postavou malá, však vokálním rozsahem i výrazem mimořádná zpěvačka. Takto jednoduše lze načrtnout portrét Věry Špinarové. A vybarvit jej řadou písniček nazpívaných hlasem, na který se nezapomíná.

V Kulaté muzice si k tomu vezmeme (a hlavně pustíme) album pojmenované podle skladby, která pro její interpretku znamenala zřejmě nejpopulárnější položku v repertoáru – Jednoho dne se vrátíš. Zastřešuje totiž výběr jejích největších hitů vydaný v roce 2011.

autor: Martin Schuster | zdroj: Český rozhlas
Spustit audio

Související

  • Karel Plíhal – Kluziště (2000)

    Karel Plíhal už roky patří mezi nejpopulárnější tuzemské písničkáře. Jeho poetika je postavená především na obraznosti, slovních hříčkách a nezaměnitelné intimitě projevu.

  • Anna K. – Údolí včel (2023)

    Anna K., ač většinou kráčí mimo reflektory té největší mediální přízně, patří ke stálicím tuzemské hudební škatulky, v níž se nenásilně a s elegancí potkává rock s popem.

  • Buty – PPoommaalluu (1994)

    Posezení nad deskami, které stojí za to poslouchat, vyplní písničky z alba Ppoommaalluu, kterým se v roce 1994 definitivně prosadila ostravská skupina Buty.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.