V kůži Oldřicha Nového byla před jedenácti roky u Tří lvů pozoruhodná kapela My3.avi

Vítězem Houpacího koně 2011, tedy hudební přehlídky písničkářských a folkových  talentů  při festivalu Okolo Třeboně, se stala pražská skupina My3.avi, už v tom čase ozdobená hlavní cenou na Portě i úspěchem na Zahradě v Náměšti na Hané. A proto právem tehdy zahrála v rámci tradičního podzimního velkého koncertu Houpací kůň u Tří lvů.

My3.avi hudebně protínají hranice folku, rocku, popu a jazz, přičemž dnes je toho folku v produkci skupiny My3.avi jistě méně než před těmi roky. Repertoár kapely obsahuje původní tvorbu s českými texty Jana Špalka, osobitý zvuk tvoří trubka, housle, kytara, harmonika, perkuse, píšťalka, baskytara a bicí.

V tu dobu měla tato skupina na svém kontě dvě alba Veselá melancholie a Smutná euforie, která měla jistý jihočeský příznak, neboť byla natočena v českobudějovickém studiu MKP Petra Michala. Potom se její diskografie rozšířila o desky Lex Barker 23 a o novinku Realita Sen.

Rádio Vesmír, Pan L., František, Noční hlídač, V kůži Oldřicha Nového, to byly písničky autora Jana Špalka, který je také zazpíval a jako kytarista také zahrál v říjnu roku 2011 ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice  spolu s dalšími členy skupiny My3.avi, trumpetistou a perkusistou Jiřím Horeckým, baskytaristou Jakubem Vlachynským, houslistkou Klárkou Houskovou a bubeníkem Janem Výborným .

autor: Jiří Kasal
Spustit audio