Údržbář, zahradník, chovatel drůbeže. Tím vším se stává hoteliér v době pandemie

23. březen 2020 16:43

Hotely jsou zavřené, někteří majitelé přesto pracují dál. Jedním z nich je Ivo Jedlička ze Zátoně na Českokrumlovsku. Zatímco všichni jeho zaměstnanci jsou kvůli pandemii koronaviru doma, on chodí do hotelu denně. Práce má pořád dost.

Pustil se například o údržby kuželkárny. „Ve strojovně musím dotáhnout veškeré spoje, zkontrolovat šňůry k jednotlivým kuželkám, promazat mechaniku zařízení a všechno ještě jednou vyčistit,“ popisuje.

Činností, kterým se teď může v hotelu věnovat, je podle něj celkem dost. „Částečně dělám to, na co není v běžném provozu čas, tak to alespoň využiji. Máme vnitřní bazén, který se musí udržovat i v době, kdy tu nikdo není, sauny, vířivky,“ vysvětluje.

Čtěte také

Hoteliér pracuje uvnitř, ale práce ho čeká i venku, třeba u kurníku s osmdesáti slepicemi. „Samozřejmě bez ohledu na současný stav je potřeba se o zvířata starat. Prakticky denně sem musím chodit, aby jim nic nechybělo,“ připomíná.

Další práce je na borůvkovém poli. „Ještě tu mám haldu substrátu a štěpky, kterou musím rozvézt kolem sazenic, než začnou pučet. S dosazováním zbytků sazenic a úpravou řádků odhaduji práci ještě na deset dnů, teď mám možnost se tomu věnovat, i když to dělám sám,“ dodává.

Ivo Jedlička má také víc času přemýšlet o tom, co by se dalo v budoucnu v hotelu zlepšit. Plánuje stavbu nové terasy. Díky každodenní údržbě je hotel připravený na znovuotevření ihned po skončení pandemie.

Spustit audio

Související