Učitelé budějovické umělecké školy museli vzít do rukou místo nástrojů úklidové náčiní

2. září 2019 08:49

V základní umělecké škole Piaristická v Českých Budějovicích skončila rekonstrukce. Učitelé proto teď musí nejen připravit výukový plán, ale i uklidit učebny a ostatní prostory v budově dominikánského kláštera. Právě kvůli úklidu začne nový školní rok až 4. září.

Ve škole se uklízí už měsíc. Zapojilo se všech 55 členů učitelského sboru. „Já jsem saxofonista a tady se naučím zase něco nového. Určitě to využiju, manželka bude nadšená, bude se to hodit,“ směje se Stanislav Tišler.

V posledních dnech před začátkem školního roku přišlo na řadu stěhování židlí, stolů i nástěnek a vytírání. „Srpen byl takový zajímavější,“ komentuje ředitel základní umělecké školy Emanuel Kümmel.

Díky rekonstrukci má škola po téměř padesáti letech nové elektrické sítě. „Na chodbách jsou vidět ještě pozůstatky lišt, kde byl internet, to se všechno dávalo do zdí. Mělo by to být to nejmodernější. Třídy už jsou všechny vymalované a uklizené, tam není znát nic, ale chodba bude ještě nějakou dobu důkazem těch prací,“ dodává ředitel.

V pondělí a úterý musí ještě firma vyčistit všechny koberce v učebnách, aby ve středu, kdy přijdou první žáci, bylo prostředí co nejpříjemnější.

Spustit audio

Související