Trampská klasika Rosa na kolejích trochu jinak zněla na společném koncertě skupin Voxtet a Two Towers Hulu Jazz

„To je velmi milá vzpomínka. Já mám Voxtet moc ráda a potěšilo mě, že jsme mohli v Českém rozhlase České Budějovice s naší kapelou společně s touto skupinou vystoupit a oplatit jim pozvání na jejich vánoční koncert v Jihlavě. Bohužel, pak už se nám společně vystoupit nepodařilo.“

Tak vzpomíná Petra Chlebníčková Schacherlová, zpěvačka formace Two Towers Hulu Jazz (a také českobudějovického Rozhlasového swingového orchestru) na koncertní spojení dvou pozoruhodných formací, které volí trochu jinou formu hudebního vyjádření.  

Zatímco soubor Two Towers Hulu Jazz se ocitl bydlištěm většiny tehdejších členů na jihočeské půdě, a cappella zpívající a Martinem Mikešem vedená sestava Voxtet přijela z Českomoravské vysočiny.

Obě kvalitní pětičlenné skupiny se postaraly na začátku března 2014 o velmi vydařený program, který  tehdy živě přenášely všechny regionální stanice Českého rozhlasu.

Sedm a půl roku je docela dlouhá doba, a tak je dobré si v Koncertních ozvěnách od Tří lvů osvěžit vzpomínku třeba na to, jak Voxtet pojal trampskou klasiku Rosa na kolejích Wabiho Daňka jako letní bossa novu a jak Two Towers Hulu Jazz s Petrou Chlebníčkovou příjemně uchopil léty osvědčené  standardy jako Love For Sale od Cole Portera nebo Lullaby of Birdland of  George Shearinga.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.