Připomeňte si atraktivní dvojkoncert skupin Two Towers Hulu Jazz a Voxtet

V Koncertních ozvěnách se tentokrát přeneseme v čase o více než sedm let zpět, do předjaří roku 2014. Tehdy se o velmi kvalitní hudební program ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice postaraly dvě svým průměrným věkem stále mladé a žánrově ne tak vzdálené skupiny, přitom ta jedna je z poloviny jihočeská.

Návštěvníkům zahrála skupina s názvem Two Towers Hulu Jazz. „Našeho trumpetistu napadlo symbolické spojení mezi Hradcem Králové a Českými Budějovicemi. První město má Bílou věž a druhé Černou. Proto Two Towers. A všichni se utíkáme k hudbě jako k léčitelce. Hulu je tedy zkratka – hudební léčebný ústav,“ vysvětlovala zpěvačka Petra Chlebníčková Schacherleová.

Společně s trumpetistou a zpěvákem Jindřichem Zíkou a bubeníkem Marianem Jungwirthem představovala, pokud jde o tehdejší sestavu, jihočeskou část Two Towers Hulu Jazz. Východní Čechy pak zastupuje klavírista a akordeonista Radek Škeřík a kontrabasista Jan Kodym.

Na společném koncertu v českobudějovickém rozhlasovém studiu předvedla své nesporné vokální umění též pětičlenná skupina Voxtet. Ta už řadu let pod vedením Martina Mikeše patří k domácí špičce mezi vokálními sestavami zpívajícími a cappella, tedy bez doprovodu hudebních nástrojů.

Podobně jako Two Towers Hulu Jazz Band, vkusně propojuje jazz, swing i pop. To ostatně můžete posoudit sami ve dvou našich letních zastaveních u dvojkoncertu skupin Two Towers Hulu Jazz a Voxtet.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související