Tradiční i netradiční recepty s kaprem v hlavní roli, k tomu salát s pohankou a na závěr žemlovka
Hlavním tématem Kuchařského čarování je ryba, konkrétně kapr. Kulinář Petr Stupka nabídne tradiční i netradiční recepty a prozradí kouzlo, jak snadno proměnit našeho kapra na japonského. K tomu přidá recept na skvělý sezónní salát s pohankou a babiččinu semlbábu čili žemlovku na závěr.
Související
-
Pečený kapr s pivní omáčkou a křenem
Recept získal kulinář Petr Stupka z německé kuchyně. Originál pochází z Meiningenu. „Když jsem tento pokrm jedl, podával se pečený candát, ale správně má být kapr,“ dodává.
-
Kapr podle pánů z Rožmberka
Autentický recept získal ve státním archivu na zámku v Třeboni autor pořadu Kuchařské čarování Petr Stupka. Vyzkoušejte tuto rybí pochoutku i vy.
-
Kapr dušený v pórkovém zelí
K jaru se dobře hodí jídlo z ryby. Kapra rozhodně nemusíte jíst jen smaženého na Štědrý večer. Zkuste ho podusit s pórkem, recept na chutný oběd nabízí kulinář Petr Stupka.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.