Své písně plné osobitého humoru zahrál v sále budějovického rozhlasu Jiří Schmitzer

20. listopad 2019

Jiří Schmitzer před několika týdny oslavil své 70. narozeniny. Tento vynikající český filmový a divadelní herec si získal velkou popularitu také svými koncerty, recitály s kytarou a vlastními písněmi.

Sám o své hudbě mluví jako o acoustic-punku, ale berme to s mírnou nadsázkou, protože díky své nezařaditelnosti na jeho koncerty chodí jak rockeři, tak milovníci folku či divadelní příznivci.

Některé jeho písně již doslova zlidověly, rozesmějí, potěší i vylepší náladu, například Hrdlo prdlo, Bynďa, Japonec, Když se zeptáš němého nebo Máte na to... Skladby vyšly na albech Recitál, Šílenec, Bouda a Sbírka kiksů.

Jednotlivé písničky propojuje Jiří Schmitzer průvodním slovem s kouzlem a osobitým humorem. Tak tomu bylo i při jeho vystoupení ve středu 20. listopadu ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. Tak pokud někdo cítil listopadový podzimní splín, mohl se ho snadno zbavit u Tří lvů.

Záznam z vystoupení Jiřího Schmitzera si zájemci budou moci poslechnout v pořadu Koncertní ozvěny od Tří lvů, který vysílá Český rozhlas České Budějovice každou sobotu od 18 hodin.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka