Sladká dýňová roláda

Svůj recept na dezert z netradiční suroviny poslala do pořadu Dámská jízda paní Jana z Českých Budějovic. Vyzkoušejte její roládu, která se připravuje z dýňového pyré.

Suroviny:
3 celá vejce
200 gramů cukru krupice
150 gramů dýňového pyré
80 gramů polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička skořice
špetka soli

Nejprve si uděláme pyré. Dýni nakrájíme na proužky, dáme na pečicí papír do trouby na 40 minut zhruba na 180 stupňů.

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme pyré a nakonec ostatní suroviny. Na plech dáme pečicí papír a na něj rozetřeme těsto. Pečeme asi 12 minut na 180 stupňů.

Mezitím si připravíme další kus papíru, potřeme ho trochou vody. Upečenou roládu přendáme vrchem na čistý papír, z rolády stáhneme upečený papír a roládu srolujeme.

Po vychladnutí plníme šlehačkou.