Silvestrovská dobrá nálada a zábava s kapelou Patrola Šlapeto

„Velká přednost písniček z našeho repertoáru spočívá v zapamatovatelnosti textů a snadné uchopitelnosti melodií. Zkrátka řečeno, lidi si je mohou zazpívat nejenom s námi na koncertech, ale také kdekoli jinde, třeba na večírcích nebo u táboráku, což budeme v době, kdy technika lidi od sebe spíše vzdaluje, stále více oceňovat.“

To jsou slova principála, moderátora i kytaristy populární kapely Patroly Šlapeto Radana Dolejše. Ta svým mile nostalgicky působícím repertoárem, ale i některými jejími členy, včetně Radana Dolejše a  zpěváka Otakara Litomiského, navazuje na soubor Šlapeto, který existoval od roku 1989 po dobu zhruba šestnácti let.

Staropražské popěvky, hospodské kuplety, písničky Karla Hašlera, odlehčený humor, lidovky v nezaměnitelném podání a duch první republiky – to je základní osa jednotlivých alb, ale také každého vystoupení Patroly Šlapeto.

Platilo to i o koncertě ve studiovém sále Českého rozhlasu České  Budějovic v květnu 2018. A jeho část jsme pro vás pro poslední večer roku 2021 připravili ve zcela silvestrovském ladění.

Libeňský plynojem, Nepudeme spát až ráno v šest, Lidičky, já mám rád pivo, Dvacetikoruna, Mým domovem ztichlá je putyka, Pane strážník a Já mám holku od Odkolků. To byly vesměs rozverné písničky, které zahrála populární kapela Patrola Šlapeto se zpěvákem a kytaristou i průvodcem večerem Radanem Dolejšem, kapelníkem a akordeonistou Karlem Hozou, kontrabasistou Milanem Černým, bubeníkem Pavlem Kohoutem Fišarem, zpěvákem a mandolinistou Tomášem Jelínkem,  zpívajícím básníkem Otakarem Litomiským a houslistou Milanem „Gibbonem“ Klinderou.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související