Sváteční ozvěny z rozhlasového jubilantského koncertu jihočeské bluegrassové legendy jménem Sem Tam

Navzdory nevlídným covidovým okolnostem se stal koncert legendární jihočeské bluegrassové kapely Sem Tam ke čtyřicátému výročí jejího vzniku šťastným večerem a ostrůvkem čiré radosti z muziky. Bylo to letošního 24. listopadu.

Studiový sál Českého rozhlasu České Budějovice byl vskutku správně zvoleným místem k oslavě jubilea, neboť Semtamáci pod vedením kapelníka  Luboše Marka natočili v těchto místech v 80. letech pěknou řádků snímků.

O významu kapely Sem Tam svědčí kvalitní nahrávky a také alba, vítězství na celostátní Portě i to, že jí prošla plejáda výrazných postav nejenom jihočeské hudební scény – Pavlína Jíšová, Pavlína Braunová, Jarda Matějů, Josef Hlavenka, Jiří Smrž nebo Tonda Hlaváč.

Čtěte také

Ovšem výborná je rovněž současná sestava Sem Tamu, kterou vedle kapelníka, houslisty Luboše Marka tvoří zpěvačky Lenka Huszárová a Pavla Blažková, zpěvák a mandolinista Pepa Pospíšilík,  proslulý bandžista Vojta Zícha, kytarista Tomáš Berka a Kristýna Nídlová, která kompetentně nahradila na poslední chvíli na postu baskytaristky onemocnělou Petru Želiborovou.

A v Koncertních ozvěnách můžete ochutnat leccos z atmosféry vydařeného vystoupení bluegrassové skupiny Sem Tam.

Jednou dlouho spát, Návrat, Gobi, Já vezmu hůl, Který z těch psů a Někdo jiný, to jsou názvy písniček, z nichž některé patří ke stěžejním v historii kapely Sem Tam, která pod vedením kapelníka Luboše Marka oslavila 24. listopadu 40. narozeniny ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice. A protože tyto Koncertní ozvěny jsou vánoční, na závěr se sólovým zpěvem Pavly Blažkové zazní Cohenovo a Filipovo Halelujá!

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související