Rekonstrukce Budějovické ulice v Táboře má skluz

21. listopad 2018 07:17

V Táboře měla v úterý 20. listopadu skončit první etapa rekonstrukce Budějovické ulice, která patří mezi páteřní komunikace ve městě. Stavební práce za 40 milionů korun ale mají zpoždění.

Termín dokončení se prodlouží o několik týdnů. Po posledním kontrolním dni mají stavaři pětadvacetidenní skluz. Roli prý hrálo více faktorů.

Podle vedoucího městského odboru investic Karla Hotového zpoždění přineslo budování vodohospodářské struktury v zemi. Sítě totiž po odkrytí zeminy neodpovídaly projektu. To se prý dalo čekat, protože nikdo netušil, jak to bude pod povrchem vypadat. Budějovická byla totiž naposledy odkryta před 40 lety.

Budějovická ulice v Táboře potřebuje další opravu. Silnice se propadá

Po několika týdnech od dokončení oprav povrchu se na Budějovické ulici objevují další defekty. Propadají se kanály

V Budějovické ulici v Táboře se propadla silnice. A to přesto, že stavbaři loni na podzim tuto dopravní tepnu částečně opravili a položili na ni nový asfalt. Rekonstrukce stála téměř čtyři miliony korun.

Práce podle starosty města Štěpána Pavlíka pozdržel i plán vrátit na Budějovickou veřejnou zeleň včetně vzrostlých stromů. „Ty se musí usadit do terénu a oni mají takové štěrkové koše, které zabraňují tomu, aby strom prorůstal kořeny do sítí a pod domy,“ popsal.

 Nový termín dokončení stavebních prací je stanoven na pátek 14. prosince, ale hodně bude záležet na počasí. Pokud bude mrznout, může to komplikovat dokončení finální vrstvy vozovky.

Karel Hotový ale v každém případě předpokládá, že Budějovická bude ještě letos průjezdná.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související