Profesionální řidička kamionu miluje módu a „ženské věci“. Líčím se každý den, i když jsem v kabině sama, říká

19. prosinec 2023

Milena Simrová od Jindřichova Hradce pracovala s postiženými lidmi v sociálně terapeutické dílně. Jednoho dne však pocítila prudkou potřebu změny. Vystoupila ze sociálních služeb a nastoupila do náklaďáku. Teď je jednou z mála českých žen, které se věnují profesionálnímu řízení kamionu. Zároveň je propagátorkou svého životního stylu na sítích.

Co bylo dřív: kamion, nebo sítě? „Asi se to stalo souběžně. Začala jsem řídit kamion a záhy jsem přidala na svůj facebook fotku z kabiny. A tak se to pomaličku rozběhlo,“ odpovídá Milena Simrová, která vystupuje pod jménem Mili CZ Truck.

Inspirovali ji kolegové. „Říkali mi, že doba je jiná, že dnes jsou řidiči zalezlí ve svých kabinách a koukají do telefonů. Už to není jako dřív, kdy šoféři vystoupili, povídali si dlouhé hodiny, čas utíkal a pauzy byly zpříjemněné posezením, grilovačkou a tak dále. Dnes je to samý telefon a sociální sítě. A tak mě napadlo, že bych mohla využít tohoto trendu, přispívat z kamionu, dělat zábavu, zapojit ostatní do rozhovorů – alespoň prostřednictvím sítí a stránek, které sledují,“ vysvětluje.

Profil Mili CZ Truck zpočátku sledovali téměř výhradně kamioňáci, ale jak šel čas, publikum se rozšířilo napříč věkovými kategoriemi a profesemi. „Je to směsice, ve které nelze určit specifickou skupinu. Jsou tam i maminky na mateřské, jsou tam starší dámy, které nemají s řízením kamionu nic společného... A to jsou moje snad nejúžasnější fanynky. Mám je moc ráda, protože ony té komunikaci dávají punc životního nadhledu,“ líčí Milena Simrová.

Čtěte také

Ze začátku byla spíš jen tváří svého kamionu, postupem času v ní ale sledující odhalili víc. „Lidé si všimli mého přístupu k věcem, že se nebojím témat, jako je lidskost, slušné chování, pokora a celkový přístup k životu. Nejsem pro ně jenom řidička kamionu, ale člověk, žena,“ popisuje dívka, která je vždycky perfektně upravená.

Je její vzhled jen součástí videí a bonusem pro publikum, nebo každodenní samozřejmostí? „Líčím se každý den, i když jsem v kabině sama. Miluju módu a ty marnivé ženské věci, jako jsou šminky, účesy a tak dále. Vždycky to byl můj koníček a neviděla jsem důvod, proč s tím v kamionu přestat,“ říká. A tak i oblečení, ve kterém se fotí a natáčí, není jen kostýmem pro příspěvky, ale běžným pracovním oděvem.  

„Úprava zevnějšku není nic, podle čeho by se měli lidé hodnotit,“ zdůrazňuje influencerka, „to se snažím předávat právě na sociálních sítích. Spousta lidí totiž bere vzhled člověka jako prostředek k urážkám, ke své nenávistné reakci. Daleko důležitější je ale to, jací jsme lidé, než jaké jsou naše tělesné schránky,“ uzavírá Milena Simrová aka Mili CZ Truck.

Celý rozhovor se ženou, která žije za volantem kamionu, si poslechněte online.

Spustit audio

Související