Prodejna hudebnin je připravená okamžitě otevřít. Během uzavírky trpěly v suchu kytary

29. duben 2021 14:58

Dovnitř nechodili zákazníci a prodejnou proudilo málo vzduchu. Během lockdownu tak v českobudějovické firmě Melodie Voříšek trpěly akustické kytary. Zaměstnanci museli ke zvlhčovačům přidat pod nástroje i nádoby s vodou.

Teď jsou připraveni okamžitě otevřít. Čekají jen na uvolnění opatření. „Spočítali jsme, že sem může přijít patnáct lidí. Každý si vezme svou cedulku, tak bychom počítali počet zákazníků,“ popisuje majitelka Lenka Pokorná.

Pod kytarami v obchodě jsou teď zvlhčovače a truhlíky s vodou. „Jak bylo zavřeno a nešla sem vlhkost z venku, kytary začaly víc pracovat. Museli jsme posílit zvlhčování, aby se kytary nezničily. Přes víkend jsme je dávali dolů do sklepa a zaměstnanci na ně průběžně hrají a seřizují je,“ říká Lenka Pokorná.

Čtěte také

Uplynulý rok znamenal pro prodejnu obrovské ztráty. Vedle zákazníků z řad muzikantů, kteří stejně nemohou koncertovat, chyběli kvůli koronaviru především žáci uměleckých škol. „Máme hospodářskou ztrátu několik set tisíc korun, budeme žádat o jednu z podpor,“ potvrzuje majitelka.

Prodejna fungovala v uplynulých měsících jako výdejna e-shopu. Přes web ale příliš objednávek nepřišlo. Poptávka byla ale například po elektronických bicích. „Trochu se to rozmohlo, jak jsou lidé zavření doma, tak aby nerušili sousedy a zároveň mohli trochu pocvičit, byl zájem o elektronické soustavy,“ uvádí zaměstnanec prodejny Radim Pígl.

Melodie Voříšek má pět zaměstnanců. Lenka Pokorná nemusela kvůli pandemii nikoho propouštět. Z vládních podpor využívá program Antivirus.

autor: Petr Kubát
Spustit audio

Související