Obvolat zákaznice, uklidit, doplnit zboží. Kadeřnice se připravují na otevření provozoven

28. duben 2021 07:12

Od pondělí 3. května se díky uvolnění vládních opatření opět otevřou i kadeřnické salóny. Kadeřnice teď čeká do konce týdne hodně práce. Musí připravit prostory, vybalit objednané zboží a obvolat klienty.

Některým zákazníkům je navíc také třeba vysvětlit, za jakých podmínek se mohou nechat ostříhat. V souladu s vládními nařízeními musí kadeřnice v salónu vyžadovat například negativní test na koronavirus z akreditované laboratoře.

Klienty teď obvolává kadeřnice Eva Bubáková ze Strakonic. Většina z nich má radost a čas na návštěvu salónu si najdou prakticky kdykoliv. A to i přes podmínky, které musí splňovat. „Musíte mít maximálně tři dny starý antigenní test, nebo sedm dní starý PCR test nebo očkovací průkaz nebo nějaký doklad o tom, že jste covid už prodělala,“ vysvětluje kadeřnice po telefonu.

Uklidit salón už ve Strakonicích stihli hned několikrát. To je podle majitelky kadeřnictví Petry Dyszkiewiczové dobře, protože telefonování a zapisování nových termínů zabere hodně času.

Čtěte také

„Myslíme si, že to ani nestihneme do konce týdne obvolat, a to voláme od rána do večera, Máme vypracovaný seznam zákazníků, a tak jak přišli o termíny, jim postupně podle pořadí voláme. Snažíme se být féroví, ale vždycky se to nepovede,“ popisuje.

Radost nemají jen klienti a klientky kadeřnictví, ale na znovuotevření se těší i personál. „Určitě máme obavy z toho, že to bude teď hodně náročné, ale těšíme se. Budeme se snažit všem vyhovět, budeme chodit stříhat i o víkendech, i když je pro nás náročné pracovat celý den v roušce,“ dodává Petra Dyszkiewiczová.

O aktuálních nařízeních bude tento salón své klienty v předstihu informovat i prostřednictvím sms zprávy.

Spustit audio

Související