Při spinningovém maratonu v Táboře se lidé zapotili a zároveň podpořili místní hospic

20. únor 2023 10:43

Neváhali sednout na kolo, propotit dres a darovat zápisné na potřebnou věc. Účastníci spinningového maratonu v Táboře mezi sebou vybrali přes 30 tisíc korun. Celou částku darovali místnímu Domácímu hospici Jordán, který se stará o nevyléčitelně nemocné a umírající lidi v domácím prostředí.

Petr Hána zvládl ve spinning centru v Táboře tři lekce za sebou. „Protože mě to baví a zároveň myslím, že je prostě hezké propojit sport a takovou užitečnou věc jako pomoc hospici,“ vysvětlil.

Svou lekci odjela i Kamila Zadražilová. „Na spinning chodím pravidelně a přišlo mi fajn spojit pomoc pro hospic s tím, že se tady pořádně zpotíme a pak si dáme dobré pivo,“ usmívala se. Domácí hospic Jordán podle svých slov samozřejmě zná. „Kdo bydlí v Táboře a má tady rodiče, ho prostě zná, protože občas je moc a moc potřeba,“ dodala.

Pro Alenu Brent za spinning centra byl maraton sportovně-společenskou akcí. „Sejdou se ti, kdo sem pravidelně chodí na spinning, ale i podporovatelé hospice a vlastně všichni lidé, kterým není lhostejná lokální komunita,“ komentovala.

Z akce měla radost Lucia Kopřivová Markovová z Domácího hospice Jordán. „Ukazuje to velkou podporu komunity, pro kterou tady hospic je, a to je pro nás ta nejlepší zpětná vazba. Mám velkou radost, protože maraton byl plně obsazen a kapacitně vyčerpán, sešli se místní, přátelé a další členové komunity, což je opravdu to nejlepší,“ doplnila.

Spustit audio

Související