Postní Kuchařské čarování, tedy vaření bez masa, s výjimkou ryby
Postní pokrmy našich předků, dobře upravená ryba a něco sladkého nebude chybět v prvním postním Kuchařském čarování. Kulinář Petr Stupka připomene třeba recept na pučálku.
Související
-
Sušenky a placičky pro období půstu
Půst zakazoval jíst především maso a živočišné tuky. Připravovaly se tak v mnoha obměnách různé sladké a bezmasé pokrmy. Recepty na některé z nich shromáždil Petr Stupka.
-
Devět pravidel půstu – místo masa luštěniny, denně zeleninu, více obilí a další tipy
Doba předvelikonočního půstu nabízí možnost, jak na pár týdnů pozměnit navyklý jídelníček. Kuchař Petr Stupka doporučuje dodržovat deset pravidel.
-
Zimní saláty našich předků
V dnešní době si můžeme dopřát nejrůznější zeleninu po celou zimu. Přesto Petr Stupka nabízí inspiraci na saláty ze surovin, které měly k dispozici dávné hospodyňky.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...
Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Lidský faktor
Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová