Jídla z ciziny, nebo chcete-li z dovolené
Recepty na saláty z arabské kuchyně, těstoviny z Itálie, rýži ze Španělska a sladkosti z Maroka nabídne ve svém Kuchařském čarování Petr Stupka. Zaměří se totiž na jídla z ciziny, nebo chcete-li z dovolené.
Související
-
Pravé italské risotto
Když jede kuchař Petr Stupka na dovolenou, vždy tam i vaří. Stačí nakoupit místní suroviny a dobrota je na stole. Přivezl tak inspiraci třeba na pravé italské rizoto.
-
Speciální slanečkový salát s rýžovými nudlemi
Asi znáte bramborový salát se slanečky, ale Petr Stupka nabízí recept na trochu jinou variantu. Hlavní součást tvoří rýžové nudle, ledový salát, porce slanečků a cibule.
-
Koláč Santiago
První dochované zmínky o tomto mandlovém koláči jsou ze středověku. Proslavil se ale až ve spojení se svatojakubskými poutěmi do Santiaga de Compostela ve Španělsku.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.