Podzimní dekorace podle Moniky Brýdové – svítící domeček a věnce

4. září 2019

S další inspirací pro všechny, kteří rádi tvoří a zdobí svůj domov, přišla do pořadu Dámská jízda českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová. Tentokrát byl hlavním tématem podzim.

Podzimní večery může zpříjemnit originální svícen. „Po několika letech jsem vytáhla Big Shot. To je takový stroječek, ve kterém mohu vyřezávat pomocí výsekových šablon. Protože mi zrovna přišla neuvěřitelně krásná výseková šablona domečků, musela jsem to zkusit,“ říká.

Vyřezané části domečků pak stačí jen slepit. „Říkala jsem si, že až se začnou prodlužovat večery, tak se určitě bude hodit takový domeček, do kterého můžeme dát čajovou svíčku nebo LED světýlko a bude to zdobit dům,“ dodává.

Skvělou dekorací jsou podle Moniky Brýdové také věnce. „Mně prostě věnec coby symbol kruhu přijde jako velice sympatická dekorace kamkoli. Věnce vyrábím nejen na advent, může se udělat kdykoliv a z čehokoliv,“ připomíná.

„Zrovna podzimní věnce jsou neuvěřitelně jednoduché, protože všechno, co na ně potřebujete, prostě roste venku, dozrává a má spoustu barev. Loni jsem vyráběla kaštanový věnec a letos určitě vyzkouším jeřabinový,“ dodává.

Zároveň doporučuje s přicházejícím podzimem nezapomenout schovat pár přírodnin vhodných pro další tvoření. „Až začnou padat listy s dobrým žilnatěním, pár si jich seberte, a potom určitě nějaké plody. Zkuste se podívat, jestli někde neroste dub černý, ten má mnohem větší žaludy s velikými kloboučky,“ radí.

Spustit audio

Související