Plavecký bazén v Jindřichově Hradci zavírá. Dělníci tu mimo jiné vymění dlažbu ve sprchách a šatnách

1. červen 2024 07:57

Plavecký bazén v Jindřichově Hradci bude po celý červen zavřený. Důvodem jsou stavební práce i nutná údržba. Jakmile se oteplí, budou se zájemci moci koupat alespoň ve venkovním akvaparku.

„Když mluvíme s našimi návštěvníky, tak každý by pro opravy vybral jiný měsíc. Někdo navrhuje léto, někdo zimu a nikdo nechápe červen,“ usmívá se vedoucí jindřichohradeckého bazénu Marcela Kůrková. „Zavíráme v červnu, protože to je nejnižší návštěvnost,“ vysvětluje.

Podle vedoucího Služeb města Jindřichův Hradec Ivo Ježka jsou důvodem stavební úpravy. „Musíme vyměnit dlažby ve sprchách i šatnách. Náklady jsou 1,6 milionu korun,“ upřesňuje.

Zároveň s výměnou dlažby zvládnou dělníci zařídit i povinnou technologickou odstávku a další opravy. „V každém bazénu musí i podle zákona probíhat technologická odstávka. Dále se bude provádět řada neodkladných servisních prací, mimo jiné výměna halogenových výbojek za LED světla u relaxačního bazénu a servis UV lamp,“ říká Marcela Kůrková.

Čtěte také

Kromě veřejnosti se budou muset měsíc bez bazénu obejít i žáci místní plavecké školy. „Provoz bohužel musíme omezit, kurzy jsme museli kompenzovat,“ potvrzuje vedoucí Jitka Cihlová.

Venkovního akvaparku se opravy nedotknou. Pracovníci jsou připraveni otevřít a nabídnout alespoň tuto možnost koupání. Kdy se tak stane, záleží na počasí. „Budeme otevírat pouze ve dnech, kdy bude typické letní počasí. Možná i trochu horší, ale rozhodně nemůže být chladno a pršet,“ dodává Marcela Kůrková.

Informace o případném otevření venkovního akvaparku v Jindřichově Hradci najdou zájemci na webových stránkách a facebookovém profilu bazénu.

Spustit audio

Související