Pavel Chlouba vyprávěl o své cestě ke kořenům brambor

5. únor 2019

V úterý 5. února jsme naše posluchače pozvali na cestu ke kořenům jedné z nejdůležitějších plodin. O své bramborové výpravě do jihoamerického Peru vyprávěl zahradní publicista Pavel Chlouba.

Mluvil o tom, jak se brambory pěstují, kde všude v Peru rostou, jak vypadá divoká brambora, co všechno z této plodiny místní obyvatelé připravují. Pavel Chlouba přidal i rozmanité zážitky ze svých setkání s Peruánci.

Do vzdálené jihoamerické země se jihočeský zahradní publicista vydal loni na podzim. Zajímaly ho brambory, které odsud pochází, ale samozřejmě i jiné rostliny a plodiny.

Některé jeho postřehy jste díky telefonickému spojení mohli slyšet přímo z Peru ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice, za svým putováním se ale ještě několikrát ohlédl také v magazínu Zelené světy.

Na našem rozhlasovém webu navíc stále najdete kompletní seriál Cesta Pavla Chlouby ke kořenům brambor, jehož součástí jsou nejen autentické texty a zvukové záznamy, ale také fotografie, které Pavel Chlouva v Peru pořídil.

autoři: Hana Šoberová , Miroslav Tichák
Spustit audio

Související