Pandemie onemocnění Covid-19 dělá paseku v termínových kalendářích spousty sportovců

28. září 2020

Ve Sportovních ozvěnách pro vás máme ale i tak něco nového. Krajskou hokejovou ligu oživil tým HC Samson České Budějovice Sportovní ozvěny byly u toho.

Hned na úvod aktuálního dílu Sportovních ozvěn výstižně praví redaktor Kamil Jáša: „Pandemie onemocnění Covid 19 dělá paseku v termínových kalendářích spousty sportovců. Nevyhnula se ani Jihočechům.“

A je to pravda. Motor v neděli proti Karlovým Varům nenastoupil, zrušeno bylo i páteční fotbalové utkání Dynama České Budějovice s Bohemians.

Čtěte také

Ve Sportovních ozvěnách pro vás máme ale i tak něco nového. Krajskou hokejovou ligu oživil tým HC Samson České Budějovice. V minulém dílu našeho pořadu jsme slíbili výpravu do zákulisí, tady je.

Petra Zicha jsme zastihli přímo na  ledě, dokonce přímo v rozehraném utkání, kdy si jeho hokejku vzaly do péče šikovné ruce kustoda týmu Jiřího Rottbauera. Mimochodem, proč byla na okamžik v hlavní roli izolepa?

„Abych to měl pěkně hladký a aby střílela góly.“

Slyšeli jste? Petr Zich dodal, že ke vstřelení gólu jsou třeba hlavně šikovné ruce. A těch se sešlo v týmu Samsonu dost. Se zkušenostmi z NHL nastupují Nedorost, Klesla, Hanzal, Vrbata, se zkušenostmi z německé bundesligy naskočil na led Kamil Ťoupal.

„To ještě uvidíme, jak příjemný to bude. První třetina byla vyrovnaná, nula, nula.“

Naznačuje bývalý obránce Motoru a Landshutu, že všichni čekali od Samsonu okamžitě brankostroj, jenže soupeři se jen tak lehko ani v krajské lize nevzdávají.

A to je dobře, protože tím spíš je účast hráčů Samsonu v krajské soutěži zábavou. I pro hokejové legendy. Na utkání Samsonu byl zvědavý trojnásobný vítěz Stanley cupu a dvojnásobný mistr světa Jaroslav Pouzar. Přímo na adresu hokejového zápasu krajské ligy, ve kterém se představilo několik hráčů se zkušenostmi z NHL,  uvedl:

„Tak samozřejmě, že to v ruce mají, nedávají do toho všechno, co jakoby do toho normálně dávali, protože to je krajský přebor, takže si trošku hrajou.“

A už i to docela stojí za to. První zápas vyhrál Samson nad Hlubokou 6:1, jak dopadlo utkání o tomto víkendu, to vám řekneme ve výsledkovém servisu.

A výsledkový servis začneme volejbalem.

Jihostroj České Budějovice vyhrál v Příbrami 3:1 a má zatím v extralize stoprocentní bilanci.

V první lize žen bylo na programu derby. První den vyhrála domácí Madeta České Budějovice nad Hlincovkou 3:2, druhý den se skóre zrcadlově otočilo. 

Dynamo ani Motor ve svých soutěžích nehráli. Táborsko ve fotbalové Fortuna národní lize nastoupilo na hřišti Prostějova. Jihočeši se vrátili se dvěma červenými kartami a hlavně s jedním bodem za nerozhodný stav 1:1.

A slibovaný výsledek utkání krajské hokejové ligy. Strakonice – Samson České Budějovice 10:1  Tolik hokej a my se podrobněji podíváme na fotbalovou tabulku.

Moc příjemná zatím není pozice Táborska ve Fortuna: národní lize. Jihočeši ve čtyřech zápasech  nasbírali jediný bod, jejich skóre je 2:7. Tak první získaný bod ve druhé nejvyšší soutěži snad bude odrazovým můstkem k lepším fotbalovým časům.   

V pátek by měl podle původního rozpisu přivítat Motor České Budějovice Vítkovice. Jenomže ve sportovním prostředí řádí koronaviry, kdo ví, jak na tom Vítkovičtí na konci týdne budou.

 

autoři: Kamil Jáša , Zdeněk Zajíček
Spustit audio

Související