Obyvatelé Ústecké ulice v Táboře uspěli s peticí za zklidnění dopravy

24. říjen 2019 16:18

Táborští radní projednali petici obyvatel Ústecké ulice, kteří si stěžují na problémy s dopravou. Úzkou ulicí projíždí mezi obytnými domy čím dál víc aut. A to přesto, že vjezd tam mají regulovat dopravní značky Průjezd zakázán a Zákaz vjezdu.

Petici podepsalo 70 lidí. „Situaci jsme prověřili, ti lidé mají pravdu. Posílili jsme tam dohled městské policie, aby se více zaměřila na dodržování předpisů, a osadili jsme místo měřícím radarem, aby si řidiči mohli ověřit, jakou rychlostí jedou,“ říká místostarostka Michaela Petrová.

Čtěte také

Město zároveň projedná i další možnosti, jak situaci řešit. „To znamená osazení ulice značkou s omezením na 30 kilometrů v hodině, případně zřízení obytné zóny, aby to tam omezilo parkování,“ dodává místostarostka.

Obyvatelé řešení, s kterým rada města přichází, vítají. Problém podle Kateřiny Petříkové nemají ani s případným zavedením obytné zóny, které by znamenalo úbytek míst k parkování. „Tak to musí být, protože tu není chodník, děti vbíhají na ulici, víceméně to podle mě splňuje veškeré atributy obytné zóny a s tím parkováním se tady prostě musíme poprat,“ komentuje.

Možnost zavést v Ústecké ulici obytnou zónu, musí město projednat s dopravním inspektorátem.

autor: Jan Kopřiva
Spustit audio

Související