Novou budovu pro urgentní příjem staví prachatická nemocnice

2. srpen 2019 14:12

Uprostřed prachatické nemocnice roste nová budova urgentního příjmu. Stavba za 15 milionů korun je v polovině. Provoz kvůli ní vedení nemocnice neomezilo.

Stavba je od čekáren a lůžkové části oddělená protihlukovými i protiprašnými zábranami. Pacienti si stavařů můžou všimnout jen při pohledu z okna.

„Připravujeme malý urgentní příjem, je to v podstatě přístavba vedle chirurgické ambulance, rentgenu a laboratoří a je to takové srdce nemocnice,“ popisuje ředitel Michal Čarvaš.

Prachatická nemocnice zmodernizovala zázemí pro zdravotní sestry

Sestry v prachatické nemocnici nosí na připomínku Dne ošetřovatelství klasické uniformy z dřívějších let - modré šaty, bílou zástěru a čepec

Nemocnice v Prachaticích přestavěla suterén pod dětským oddělením a jednotkou intenzivní péče. Za zhruba dva miliony korun v něm vytvořila zázemí pro zdravotní sestry.

Přístavba má pomoci sloučit do jednoho prostoru všechna oddělení, do kterých nejčastěji směřují pacienti s akutními problémy. Práce začaly v březnu a mají trvat zhruba do prosince.

„Teď se dodělává druhé patro a už začnou takové ty práce uvnitř, elektřina, rozvody vody a tak dál. Postupně se budou dělat omítky, abychom to do konce roku stihli, mohli slavnostně otevřít a od ledna najeli na normální provoz,“ dodává Michal Čarvaš.

Nové přístavba je pro prachatickou nemocnici dárkem k nedávno oslaveným třicátým narozeninám.

autor: Mária Pfeiferová
Spustit audio

Související