O pořadu Návod na etiketu

Moderní etiketa a její význam pro člověka současné doby.

V cyklu Návod na… otevíráme další téma. Tentokrát připomeneme společenská pravidla. Chceme tak přispět k návratu a rozšíření slušnosti v mezilidských vztazích, a to osobních, pracovních, společenských i rodinných. 

Zaměříme se na pozdravy, představování, stolování, pracovní oběd, pozvání na návštěvu z pohledu hosta i hostitele, etiketu v dopravních prostředcích, na veřejných místech, při návštěva divadla a podobně. Zařadíme i zkušenosti a dotazy posluchačů. 

Společenská pravidla vysvětluje Alena Špačková z Teologické fakulty Univerzity Karlovy, která kromě jiného vyučuje i etiketu. Je také trenérkou komunikačních dovedností významných osobností ze státní a soukromé sféry. 

Historie pořadu:
Návod na etiketu se vysílá od konce roku 2017. V cyklu Návod na… již Český rozhlas České Budějovice odvysílal seriály Návod na zdraví, Návod na půlmaraton a Návod na cyklistiku

Pořad připravují

Další pořady

  • Česká dvanáctka

    Hitparáda nových českých písniček populární hudby.

  • Oldies jako na dlani

    Pořad nabízí pohled odjinud. Historická fakta, vztahující se k interpretům i skladbám. Informace, které jinde neuslyšíte.

  • Vlídné tóny

    Motto: „Kdyby takzvanou easy listening hrála rádia od rána do večera, vypadal by ten náš svět určitě lépe.“ (Karel Růžička)

  • O Roma vakeren

    Vysílání o Romech pro Romy, ale nejen pro ně… i pro širokou veřejnost.