Nakoupit sazenice, zeleninu nebo ovoce od farmářů už zase mohli lidé ve Vodňanech

14. duben 2021 11:13

Po mírném rozvolnění opatření spojených s koronavirem se na vodňanském náměstí uskutečnily farmářské trhy. Lidé tak mohli nakoupit květiny, sazenice nebo ovoce a zeleninu.

„Jsem nesmírně rád, už mi to chybělo. Pro mě je to taková přirozená součást života, nakupovat od obyčejných lidí lepší potraviny, nerad chodím do marketů, radši přijdu sem,“ pochvaloval si při nákupu zeleniny Radovan Vrba.

Mezi prodejci na prvním letošním vodňanském trhu byl Lukáš Kočí, který přivezl hlavně rostliny. „Dneska prodávám jahody, sazenice, bylinky, květiny, česnek, všechno možné,“ ukazoval.

Čtěte také

Kvůli chladnému počasí na trhy dorazilo méně lidí i prodejců, než je obvyklé. Nebyl tak problém dodržet všechna hygienická opatření. „Zejména je nutné dodržovat dvoumetrové rozestupy a prodejci musí mít prostředky na dezinfekci. Dneska je to v pohodě, lidé jsou poslušní,“ popsal správce vodňanské tržnice Karel Handšuh.

Město mělo v pořádání trhů jasno. „Já jsem z toho měl obrovskou radost. Jakmile jsme se dozvěděli, že lze otevřít trhy, hned jsme po tom sáhli. Myslím, že tohle je pomalý návrat k tomu koloritu, který patří do měst,“ komentoval starosta Milan Němeček.

Další trh se ve Vodňanech uskuteční už tuto sobotu. Nakoupit od farmářů budou moct i lidé v jiných městech, trh se chystá například také v Českých Budějovicích.

Spustit audio

Související