Na svůj svátek se písničkář Michal Horák dočká dalšího alba a ještě jednu písničku z něj už poslal do světa

23. září 2023

Sympatickou mladou postavou na české písničkářské scéně posledních let je Michal Horák, objev ankety Český slavík 2021. Je toho jistě více, čím může pětadvacetiletý muž s brejličkami a studentským výrazem pocházející z Hradce Králové zaujmout: vyrovnaností hudební a slovesné složky svých písniček, humorem, jazykovou kulturou a civilností vzdálené expresivní stylizovanosti.

Michal Horák má také úctu k předchozím generacím, a to nejen v hudbě, což není u jeho vrstevníků časté. Když byl hostem ve vysílání Českého rozhlasu České Budějovice, moderátorce Evě Kadlčákové v rozhovoru přiznal, že si sám pro sebe stanovil etický kodex, podle nějž nezpívá nic, co by se nelíbilo jeho babičce.

I díky tomu má zpěvák, kytarista, pianista, harmonikář, autor, fanda Beatles a vystudovaný učitel Michal Horák úspěch u širokého věkového spektra, od dětí až k těm dříve narozeným, třeba s písničkami Hej teto! nebo Rande.

Na jeho svátek, tedy 29. září, vydá Michalovi Horákovi Supraphon už třetí album s názvem Ideální čas se nezbláznit. „Rok jsem skládal písničky do šuplíku a z těch třiceti jsem nakonec vybral čtrnáct finalistů,“ poznamenal Michal Horák ke své novince.

A dalšího z „finalistů“ se zřetelnými hitovými ambicemi už s malým předstihem poslal do světa. Jmenuje se Není to divný.

autor: Jiří Kasal
Spustit audio

Související