Na koupalištích je prázdno. Může za to nejen chladné počasí, ale podle návštěvníků i koronavirus

20. červenec 2020 11:56

Studené léto nepřeje provozovatelům koupališť. Malou návštěvnost zaznamenal třeba prachatický Hulák, přestože má opravený bazén a skluzavky. Podle návštěvníků ale počasí není jediným důvodem, lidé se stále bojí koronaviru.

V minulých dnech vodu v prachatickém bazénu vyzkoušely sestry Karin a Sabina Uhrovy. „Letos jsme zatím byly jenom tady, ta zima nám ani nevadí,“ komentovaly.

Letní areál je ale celkem prázdný. Babička sester Marcela Uhrová automaticky přejde na téma koronavirus. „Je opravdu hrozně znát, co se teď dělo. Myslím, že lidé se stále bojí jít ven, scházet se, alespoň já to tak cítím,“ říká.

Plavčice Zdeňka Šperlová potvrzuje, že letošní sezóna provozovatelům koupališť nepřeje. „Lidé moc nechodí, nejsme jediní, kdo to pozoruje. V nejteplejším dni tady bylo zhruba 550 lidí, dneska asi stovka. Doufám, že na srpen přijde ještě nějaké lepší počasí a budeme tady mít plnou kapacitu,“ dodává.

Čtěte také

Odradit se naopak nenechala Šárka Koubková ze Čkyně. „Když vysvitne sluníčko, tak se jdeme hned koupat. Když se syna zeptám, kam chce, tak řekne, že jedině na Hulák do Prachatic. Myslím, že klukům ani nevadí, když je pod mrakem. Lidí je tu méně, asi kvůli počasí, ale myslím, že to způsobil i ten covid, lidé se bojí,“ popisuje.

Prachatický Hulák má za sebou sérii oprav. Minulý rok si totiž lidé stěžovali na rozbité dlaždičky a skluzavky. „Nalepili jsme novou fólii, takže nehrozí žádná zranění,“ uvádí plavčice Zdeňka Šperlová.

I přes opravy ale kapacita není ani ze třetiny naplněná. Stejný problém řeší i plovárna v Českých Budějovicích. Podle ředitele sportovních zařízení města Tomáše Nováka přišlo v červnu o 17 tisíc lidí méně.

autor: Anna Vrhelová
Spustit audio

Související