Letní areál Škorna ve Vodňanech bude ještě dlouho zavřený. Nikdo ho nechce provozovat

21. červen 2020 13:36

Na vodní plochu určenou ke koupání se lidé ve Vodňanech můžou dívat jen přes plot. Letní areál Škorna je stále zavřený, přestože ho minulé vedení města nechalo za víc než 20 milionů korun zrekonstruovat. Odborný posudek potvrdil, že bezpečnost návštěvníků nelze zcela zaručit. 

Vodní nádrž je v projektu nazvaná vodní platformou s možností koupání na vlastní nebezpečí. „Vidíme tady tři šikmé stěny, povrch bude pokryt řasou, která bude klouzat, bude to pokryto určitě i tuky, kterými se budou návštěvníci mazat, a protože zde nejsou přelivné žlábky, tento plavající kal bude ulpívat na stěnách. Každému, kdo bude chtít do bazénu a z bazénu, hrozí velké nebezpečí. Upozorňuje na to i posudek,“ uvádí radní Pavel Šťástka.

Zřejmě i proto se městu nepodařilo najít provozovatele koupaliště, ačkoli nabízelo nájemné korunu ročně. „Pronajímatel by se v tu chvíli stal zodpovědným za veškeré problémy, případné úrazy, což si samozřejmě všichni uvědomují,“ říká starosta Milan Němeček.

Čtěte také

Opoziční zastupitel Martin Macháč posudek odborníků zpochybňuje. „My si myslíme, že koupání ve stávající platformě v režimu koupání na vlastní nebezpečí není nebezpečné. Vždycky se může někomu něco stát a podle nás je tohle kryté pojištěním za odpovědnost,“ reaguje.

Podle něj Vodňany koupaliště nepotřebují. „Vycházeli jsme i z podkladů předchozích zastupitelů na veřejný prostor bez oplocení, také z ohledu na polohu města, kde máme 36 rybníků, řeku. A v neposlední řadě bude do čtyř až pěti let zrekultivováno první jezero pískovny, kde bude bezkonkurenční přírodní koupání,“ připomíná.

Nové vedení vodňanské radnice chce z letního areálu Škorna udělat koupaliště. „Mělo by být nerezové, maximálně využijeme věci, které tady použít můžeme, chceme ještě dodělat hřiště, parkoviště,“ potvrzuje starosta Milan Němeček. Přestavba areálu za téměř 40 milionů korun začne na konci srpna.

Spustit audio

Související