Staré autobusové nádraží ve Vodňanech se změní na důstojnější místo pro cestující

5. listopad 2019 08:15

Rekonstrukce autobusového nádraží ve Vodňanech pokračuje. Město současně připravuje výstavbu nového dopravního terminálu a radní už vědí, jak by měl vypadat. V architektonické soutěži zvítězilo se svým návrhem studio Projektil.

Na autobusovém nádraží hned vedle hlavní budovy teď stojí bagr, který pracuje na novém chodníku. „My tady ještě stojíme na původním asfaltovém povrchu, který už je značně popraskaný, tak jsme se rozhodli plochy kolem autobusového nádraží vyměnit, bude položena nová dlažba,“ ukazuje starosta Milan Němeček.

Postupně se mění označníky zastávek a v čekárně najdou cestující i malou knihovnu s možností zapůjčení knih. „Hlavní budovu jsme opravili, osadili jsme ji obrazovkou, kde si lidé mohou přečíst, z kterého nástupiště jim autobus odjíždí,“ dodává starosta.

Čtěte také

Zrekonstruované bezbariérové autobusové nádraží s novým veřejným osvětlením bude ale jen dočasným řešením. Město totiž v současnosti už připravuje výstavbu nového dopravního terminálu. Měl by vzniknout podle návrhu vítěze architektonického soutěže, kterým se stalo studio Projektil.

„Jedná se o lehkou budovu na bázi skla a betonu. Budou tam ty základní věci, co jsou na každém autobusovém nádraží, toalety, zázemí pro řidiče, čekárna, občerstvení. Je snaha zastřešit autobusová stání a celkově by to mělo být příjemné místo, které propojuje osu vlakového nádraží a centra města,“ popisuje místostarosta Tomáš Bednařík.

Výstavba dopravního terminálu za 25 milionů korun by se měla uskutečnit až v příštím volebním období.

Spustit audio

Související