Na jindřichohradecké náměstí Míru přivezli vánoční strom

28. listopad 2018 08:13

Do Jindřichova Hradce dorazil vánoční strom. Společnost Služby města ho postavila na náměstí Míru a nyní ho ozdobí. Poprvé se strom rozsvítí na první adventní neděli v 18 hodin.

Smrk pichlavý darovali městu manželé Strnadovi. „Vybírali jsme asi ze dvou, ale jeden se nám nelíbil, takže jsme vlastně měli jenom jednu možnost. Letos těch nabídek bylo méně než v minulých letech,“ uvedl jednatel Služeb města Ivo Ježek.

Ozdoby pro vánoční strom budou podle něj podobné jako v minulých letech. „Na strom opět zavěsíme světelné koule a světelnou výzdobu,“ popsal.

Po celý advent navíc na náměstí Míru v Jindřichově Hradci budou dřevěné prodejní stánky. Město je postaví v pěší zóně a pronajme prodejcům.

„Do dřevěných stánků jsme vybírali nájemce, kteří poskytují občerstvení, protože jsme chtěli, aby tady na dolním náměstí byla vánoční atmosféra, takže se bude prodávat punč, trdelníky a podobně,“ doplnil Ivo Ježek.

Dřevěné stánky zůstanou v centru Jindřichova Hradce až do 6. ledna. O víkendu 8. a 9. prosince je doplní i další prodejci při tradičních vánočních trzích.

Spustit audio

Související