Na azurové nebe a dostatek sněhu teď lyžaře lákají i malé sjezdovky na Jindřichohradecku

12. únor 2019 10:06

Letos v zimě se díky dostatku sněhu rozjely i menší vleky na Jindřichohradecku. Lyžaři to tak na svah mají třeba jen několik desítek metrů. Na sjezdovku někteří dojdou ze svého domu pěšky a zalyžovat si můžou i po rodinném víkendovém obědě.

Vlek se rozjel například v Horní Radouni. O víkendu tu jednou z prvních lyžařek byla Zuzka Čížková ze Soběslavi. „Sníh na lyžování byl dobrý, lyžovalo se na něm fakt dobře,“ pochvalovala si podmínky. Ani čekání na vlek nebylo příliš dlouhé.

Sjezdovka láká hlavně rodiny s dětmi, jezdí sem lidé nejen z Jindřichohradecka, ale také z vedlejšího Táborska nebo Pelhřimovska.

Dorazila i Jitka z Kunžaku. „Jsme tu se čtyřmi dětmi. Děti na tom stály letos poprvé, takže to bude napínavá jízda pro všechny,“ řekla. Začátečníkům, kteří se chtějí naučit lyžovat, nabízejí v Horní Radouni i služby instruktora.

Skiareály na Šumavě hlásí nejlepší podmínky za posledních několik let

Lyžování ve Skiareálu Lipno

Nejlepší sezónu za posledních několik let zažívají skiareály na Šumavě. Díky množství sněhu mají lyžaři vynikající podmínky pro sjezdové i běžecké lyžování.

O víkendu se rozjel vlek také ve Studené na Jindřichohradecku. O jeho provoz se stará Ivan Jakoubek. „Loni sníh nebyl, letos se jezdí už přes měsíc,“ popsal. Sjezdovka má zhruba 250 metrů a leží na ní 40 centimetrů přírodního sněhu.

Na sjezdovku ve Studené dorazilo v sobotu odpoledne kolem padesáti lyžařů. Byl mezi nimi i Jindra Budíček s rodinou. „Je to bezvadné, protože je to v místě a člověk nemusí nakládat auto, dá se sem dojít i pěšky a je to na pěkném místě, takže paráda. Pro místní je to oblíbené, pokud to tu funguje, je skoro vždycky plno,“ dodal.

Ve Studené je možné lyžovat vždy ve středu a pátek odpoledne a také o víkendu. Pokud sníh vydrží do jarních prázdnin, bude tady otevřeno každý den.

Díky dostatku sněhu se letos lyžuje i na malých sjezdovkách na Jindřichohradecku
Spustit audio

Související