Monika Kindlová vydala kuchařku rodinných receptů a tipů nejen pro svou dceru

15. únor 2023

Učitelka, fotografka a maminka dvou dcer se nejprve pustila do psaní blogu s názvem U nás na kopečku. Psala o životě, cestování, tvoření, přidávala tipy pro domácnost a oblíbené rodinné recepty. I když počet sledujících byl několikatisícový, nakonec psaní z osobních důvodů ukončila. Část receptů z blogu se ale objevila v knize Tradinář, kterou vydalo nakladatelství Smart Press.

Jak sama Monika Kindlová přiznala, jednou ji překvapila dcera Bety otázkou, jak bude vařit rodinné oblíbené recepty, až bude velká a odstěhuje se. A tak jako správná matky začala psát, vařit, péct a fotografovat.

V knize Naše domácí recepty a návody z kopečku z vydavatelství Smart Press najdete téměř 120 receptů, návodů i milých rad pro všední i sváteční dny. 

A tak je možné vyzkoušet třeba slepované kuře alias kuřecí omeletu nebo majonézu bez vajec či se pustit do tofu pomazánky s karamelizovanou cibulkou. Už samotné názvy dávají tušit, že Monika Kindlová se nebojí experimentů, které mohou přinést do každé domácnosti zajímavé a zdravé zpestření jídelníčku.

Knihu Naše domácí recepty na návody z kopečku představila ve svém pořadu Dámská jízda redaktorka Mirka Nezvalová. Dále si v něm můžete poslechnout rozhovor s Monikou Brýdovou o jejím ozdravném pobytu na Srí Lance.

Spustit audio

Související