Monika Brýdová odletěla za teplem a vyzkoušela očistnou kúru na Srí Lance

15. únor 2023

Jeden ze svých snů si splnila českobudějovická kreativní publicistka Monika Brýdová. „Já jich mám mnoho, protože říkám, že člověk musí být vždycky připraven plnit si své sny a musí mít do zásoby. No, a tentokrát jsem si už od léta říkala, že bych se ráda v zimě podívala do tepla,“ prozrazuje.

Rozhodujícím impulsem pak byl e-mail od jejího cvičitele jógy. „Psal, že by si rád zajel do matky jógy, na Srí Lanku, na takovou relaxační očistnou kúru. No, a já jsem váhala asi tři vteřiny a pak jsem odpověděla, že jedu,“ vypráví Monika Brýdová.

Kromě očistných procedur, jejichž základem jsou masáže založené na oleji, bylo součástí jejího pobytu pravidelné cvičení a léčba bylinnými přírodními preparáty.

Monika Brýdová, která je už řadu let vegankou, byla nadšená i z jídla. „Podávali tam veganskou stravu a já si přivezla spoustu nápadů, které budu postupně realizovat. Všechno se zakládalo na čerstvé zelenině, většinou tepelně zpracované, protože ajurvéda věří, že když je venku velké teplo, mělo by se do těla dostávat co nejvíce teplých věcí, protože to udržuje organismus v takové stabilitě. K tomu jsme celou dobu pili jen teplou vodu a teplé čaje,“ popisuje.

Během ozdravného pobytu si samozřejmě našla i čas na výlety a pořídila spoustu fotografií a videí. Vlogy zveřejňuje na svém webu brydova.cz.

Celý rozhovor s Monikou Brýdovou o zážitcích ze Srí Lanky si poslechněte v magazínu Dámská jízda. Dále pořad představí knihu Moniky Kindlové Naše domácí recepty a návody z kopečku.

Spustit audio

Související