Mezi svátky vzrostl zájem o veřejné bruslení. Na Silvestra a Nový rok je navíc vstupné zdarma

31. prosinec 2021 10:21

Zájem o veřejné bruslení v Českých Budějovicích mezi svátky vzrostl. Před zimním stadionem se teď často tvoří dlouhé fronty a lidé musejí před vpuštěním na ledovou plochu čekat i desítky minut. Na Silvestra a Nový rok je navíc vstupné tradičně zdarma.

„Neměli jsme co dělat, tak jsme vyrazili na bruslení. Moc bruslit nechodíme, protože nemáme kam. Teď čekáme asi deset minut, je tu obří fronta, myslím, že se tam ani všichni nevejdou, tak uvidíme,“ popisuje na parkovišti před českobudějovickým zimním stadionem Josef Havelka, který přišel s kamarády.

Na ledové ploše je v tu chvíli už David Hajný. „V zimě rád bruslím, když to jde, tak jsem tu každý den. Ve frontě jsem nestál, protože jsem tu byl mezi prvními. Už vím, že je třeba chodit brzy,“ říká.

Čtěte také

Zájem o veřejné bruslení výrazně vzrostl poté, co přestalo na Štědrý den fungovat venkovní kluziště kolem Samsonovy kašny. Podle vedoucího provozu zimního stadionu Jaroslava Masaře je ale v současnosti návštěvnost stále jen dvoutřetinová oproti době před koronavirovou pandemií.

„Je to kvůli restrikcím, které v současnosti platí, a řekl bych, že se projevuje i změna spotřebitelského chování. Zdá se mi, že lidé jsou spíš doma, nechodí tolik nejen na sportoviště, ale i do restaurací, kina a tak dále,“ komentuje.

Pro vstup na ledovou plochu musí mít návštěvníci dokončené očkování, nebo potvrzení o prodělání covidu-19 v posledních šesti měsících. „Zároveň musí přijít s ochranou obličeje, kterou můžou sundat až při vstupu na led. Nemusí s ní tedy bruslit, nicméně do šatny jdou s respirátorem a pohybují se s ním i po hale,“ doplňuje Jaroslav Masař.

Veřejné bruslení na Silvestra otevírají také zimní stadiony v Táboře, Písku, Českém Krumlově nebo Jindřichově Hradci.

Spustit audio

Související