Malé lovecké menu a čarování s dýněmi
Zvěřina na talíři – polévka, paštika, pečeně. Inspiraci na malé lovecké menu nabízí ve svém pořadu kulinář Petr Stupka. K tomu přidá čarování s dýněmi v kuchyni a recept na podzimní koláč s dýní.
Související
-
Recepty ze zvěřiny – zámecká paštika a masový koláč
Podzim je ideální čas na divočinu a zvěřinové hody. Kromě guláše nebo polévky můžete vyzkoušet paštiku a jelení koláč podle Petra Stupky. Určitě vám budou chutnat.
-
Pečená dýně jako příloha
Dýně prospívá trávení, doporučuje se i při různých chorobách. Můžete ozvláštnit svůj jídelníček a připravit z ní chutnou přílohu. Recept je velmi jednoduchý.
-
Poctivá domácí paštika podle desatera Petra Stupky
Udělat dobrou zvěřinovou paštiku je výzva. Ale i radost. Pokud totiž zvládnete základy přípravy, můžete si pak už připravovat masové pomazánky s rozmanitými ingrediencemi.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...