Legendární bluegrassová kapela Sem Tam oslaví čtyřicáté narozeniny koncertem v českobudějovickém rozhlasovém studiu, kde se začala psát její historie

21. listopad 2021

„Jsem přesvědčen o tom, že českobudějovický rozhlas měl klíčový vliv na to, že kapela Sem Tam vůbec vznikla.“  Tak to jsou slova dlouholetého kapelníka legendární jihočeské kapely Sem Tam – houslisty i autora Luboše Marka.

Neprocházíme opět  snadnými týdny, ovšem zápas múz s virem může být působivý, samozřejmě za dodržování nutných opatření.  A tak lze nahlížet i na nejbližší plánovaný koncert ve studiovém sále Českého rozhlasu České Budějovice ve středu 24. listopadu od sedmi večer, při němž legendární, v současnosti osmičlenná jihočeská bluegrassová kapela Sem Tam oslaví pod vedením kapelníka, houslisty Luboše Marka své čtyřicáté narozeniny.

A měl by to být neopakovatelný večer, protože se Sem Tam vrátí na místo, kam její tehdejší členové v osmdesátých letech častěji zacházeli, tedy do českobudějovického rozhlasového studia, aby natáčeli své písničky.

A Sem Tam je rozhodně kapela unikátní, neboť ji prošli vokalisté nebo muzikanti zvučných jmen včetně Pavlíny Jíšové, Pavlíny Braunové, Tondy Hlaváče, Jardy Matějů, Jiřího Smrže, Josefa Hlavenky nebo Vojty Zíchy, kterýžto excelentní bandžista je součástí této důležité kapely až do těchto dnů. 

Takže jistě  bude na co a koho vzpomínat. Ostatně, širší pozvánku  jsme pro vás připravili v nedělních večerních Světlech ramp i s poutavým vyprávěním kapelníka Luboše Marka  a samozřejmě rovněž s písničkami, které jsme vybrali z archivu Českého rozhlasu České Budějovice (jako třeba Návrat, Smutný barvy, Čistý víno) , ale také z velmi dobrých alb, která skupina Sem Tam, ověnčená úspěchy na plzeňské Porty, natočila v pozdějších letech.

Sem Tam

autor: Jiří Kasal
Spustit audio