Ledenický softbalový klub mi přirostl k srdci jako rodina, říká Lucie Petrásková

23. srpen 2021

Lucie Petrásková prožila se softbalem krásné chvíle. Hrála v několika klubech, mimo jiné v dresu jihočeských Ledenic. „V Ledenicích jsem byla od roku 2016, kdy jsme se rozhodla ukončit své pražské působení a podpořit nějaký mimopražský klub,“ vypráví.

„Celou svou softbalovou kariéru jsem měla štěstí na kluby s přátelskou atmosférou, kde všechno bylo bezproblémové, ať to bylo v Čechách nebo v Itálii a na Novém Zélandu, ale Ledenice mi přirostly k srdci i jako rodina. Je tu vynikající organizace,“ dodává.

Navíc se v jihočeském klubu dočkala velkých úspěchů. „Třikrát po sobě jsme vyhráli českou extraligu, takže i po profesionální stránce to bylo nejlepší zakončení mé kariéry,“ potvrzuje.

Čtěte také

Letos se právě v Ledenicích konalo pro české barvy zlaté mistrovství Evropy v softbalu mužů. A Lucie Petrásková byla s rodinou přímo u toho. „Pojali jsme to spíše výletově, protože kvůli koronaviru bylo až na poslední finálový den mistrovství Evropy bez diváků. Nám to ale nevadilo, jižní Čechy jsou krásné, takže jsme cestovali, některé zápasy jsme sledovali zpoza plotu a poslední den jsme fandili klukům už přímo na hřišti. Ledeničtí zvládli organizaci perfektně vzhledem k tomu, že museli dodržovat spoustu opatření,“ komentuje.

Lucie Petrásková je maminkou osmiměsíčního syna, plánuje i další potomky. A ti budou hrát nejspíš fotbal po tatínkovi, nebo softbal po mamince. „Žijeme v Pardubicích, což je hokejové město, ale volbu necháme na dětech a budeme je podporovat v čemkoli, pro co rozhodnou, i kdyby to byla třeba dráha muzikanta,“ uzavírá.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související