Oblíbená přehrada Lipno hostí festival pro milovníky sportu i kultury

16. srpen 2021

U Lipna začal sportovně kulturní festival. Letošní Lipno Sport Fest je jubilejní, koná se už desátý ročník, a potrvá rekordní dobu, až do neděle 29. srpna.

Lipno Sport Fest 2021 zahájila olympijská vítězka a hlavní organizátorka Kateřina Neumannová. „Ještě asi nedokážeme odhadnout, o co bude největší zájem, dnes máme za sebou dračí lodě. Celkem funguje prolézačka, kde děti různě šplhají, dřív se tomu asi říkalo opičí dráha. Máme ji tu poprvé a je o ní velký zájem,“ řekla.

To, že je Lipensko mezi rekreanty oblíbené, dělá radost starostovi obce Lipno nad Vltavou Zdeňku Zídkovi. Vodní živel zasahuje samozřejmě do života obyvatel. „Nejen těch, kdo u Lipna žijí. Jak známo, bez vody život není. Myslím, že voda je nejstrategičtější surovina,“ připomněl a zároveň pozval i na výstavu fotografií Voda a civilizace.

Sportovní ozvěny výsledkově

Fotbalisté Dynama České Budějovice vedli ve Fortuna lize ještě 240 vteřin před koncem řádné hrací doby v Olomouci 3:1. Konečný výsledek 3:3 je proto pro Jihočechy velkým zklamáním.

Táborsko vyhrálo ve Vyškově 1:0. Ve druhé fotbalové lize se Táborsko drží v úzkém kontaktu s čelem tabulky, po čtyřech zápasech má tým trenéra Miloslava Brožka devět bodů.

autor: Kamil Jáša
Spustit audio

Související