Kysané zelí v hlavní roli
Poklad pro naše zdraví a velmi cenná potravina, to je kysané neboli kvašené zelí. To věděli už naši předkové. Inspiraci pro jeho využití v kuchyni přidává kulinář Petr Stupka.
Související
-
Keltský zelný koláč a alsaské plněné zelí
Kapky Jupiterova potu. Tak Římané nazývali zelí a měli ho za všelék. Také současné výzkumy prokazují velmi pozitivní účinky zelí. Zkuste z něj tedy připravit chutné pokrmy.
-
Zelný salát kimchi
Korejské kimchi je legendární. Je bohaté na probiotické bakterie, které podporují imunitní systém a trávení, zvyšují využití živin z jídla a mají další pozitivní účinky.
-
Zapečený lilek se zeleninou a žampiony
Lilek je zdravá zelenina, která se hodí do mnoha jídel. Jednou z nejjednodušších úprav je zapékání. Recept na chutný bezmasý pokrm má výživová poradkyně Štěpánka Kutišová.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.