Kuchařské rychlovky

23. červen 2020

Saláty, minutkové pokrmy i koláče. O své recepty na jídla, která připravíte během chvilky, se podělil kulinář Petr Stupka.

autor: Petr Stupka
Spustit audio

Související

  • Caesar, caprese, waldorf, coleslaw, nicoise. Vyzkoušejte slavné saláty

    Pro saláty existuje nepřeberné množství kombinací. Některé jsou ale skutečně osvědčené. Zorientujte se ve známých salátech a zkuste si je v létě připravit.

  • Grilovaný a pestrý salát

    Grilování nemusí být vždy spojeno jen s uzeninami a masem. Velmi chutná je také na grilu upravená zelenina. Zkuste ji opéct podle receptu kulináře Petra Stupky.

  • Jemný pampeliškový salát

    Zdravé pokrmy můžeme připravit z pampelišek. Jedlá je celá rostlina. Zkuste salát z pampeliškových listů podle Štěpánky Kutišové, odborné garantky pořadu Přírodní lékárna.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.