Krásnější svátky může udělat třeba jen oblíbená písnička. Panu Vlastimilovi ji poslala Ježíškova vnoučata

25. prosinec 2022 08:18

Svoji oblíbenou píseň – Když se ten Tálinskej rybník nahání – si přál od Ježíškových vnoučat zahrát pan Vlastimil. Je klientem pobytové sociální služby v Nemocnici Volyně a přání mu splnil přímo Český rozhlas České Budějovice. Aby bylo k písni i patřičné přání, složily pracovnice nemocnice básničku.

Vlastimil Gebr si básničku a píseň vyposlechl ve společenské místnosti obklopený personálem i dalšími klienty. „Až mě to přivedlo k pláči, děkuju za tu písničku. O básničce jsem nevěděl a děkuju i za ni, tam bylo až moc chvály na mě,“ komentoval.

Ve volyňské nemocnici je od února letošního roku. „Když jsem sem přišel, necítil jsem se zdravotně dobře, byl jsem zesláblý. Teď už je lépe, chodím s chodítkem, protože nohy mě ještě zlobí, ale kdybych sem nešel, asi bych už nechodil vůbec,“ popisoval.

Čtěte také

Vlastimil Gebr v únoru oslaví 92. narozeniny. „Hlava mi slouží dobře, horší jsou ty nohy, ale já doufám, že se to ještě i zlepší,“ dodal.

Do projektu Ježíškova vnoučata se volyňská nemocnice zapojuje už několik let. „Je to moc hezký projekt, máme s ním velice dobré zkušenosti. Poskytl hodně dárků a zážitků našim klientům,“ řekla sociální pracovnice Alena Doulová.

Napsat básničkj pro pana Vlastimila bylo podle ní snadné. „Bylo to čistě od srdce, protože pan Gebr takový je. Prostě jsem si na něj vzpomněla a šlo to samo. Oceňuji, jak je pozitivní. Přestože nemá lehký život, je vdovec, přišel o dceru, sám rozdává radost dalším pacientům i nám. Jsme rádi, že ho tady máme,“ dodala.

Přání se ve Volyni plní i dalším klientům. Třeba Božena Fišerová díky Ježíškovým vnoučatům pojede v lednu na výlet na Šumavu.

Spustit audio

Související