Zažije ještě jednou seskok padákem. Devadesátiletému Milanovi splnilo přání Ježíškovo vnouče

18. prosinec 2022 10:11

Tandemový seskok padákem je jedním z vánočních přání devadesátiletého Milana Činátla z Alzheimercentra v Českých Budějovicích. Napsal si o něj Ježíškovým vnoučatům. Tento rozhlasový projekt přináší radost seniorům po celém Česku už šestým rokem. Panu Milanovi splnil přání muž, který sám létá v oblacích.

Petr Nevoral z Kolína přivezl do českobudějovického Alzheimercentra devadesátiletému Milanu Činátlovi poukaz na seskok padákem. Ten se uskuteční na jaře.

„Já nenacházím slov. Chtěl jsem si tím připomenout mládí. Jen parašutisté vědí, proč ptáci zpívají. Protože to je tak krásný pocit,“ reagoval obdarovaný.

Petr Nevoral jeho slova moc dobře chápe. „Sám létám paragliding, takže vím, co to je dívat se dolů z jiné dimenze. Říkal jsem si, že tenhle dárek mi nikdo nesmí vzít, a je skvělé, že z toho má pan Milan takovou radost,“ komentoval.

Ježíškovým vnoučatům napsala sociální pracovnice centra Denisa Oktábcová. „Je krásné vidět, že je tak šťastný. My jsme věděli, že pan Milan často skákal, má za sebou kolem stovky seskoků. Samozřejmě jsme to konzultovali i s lékařem, který byl pro,“ dodala.

Milan Činátl se podle svých slov skočit padákem ani v devadesáti letech nebojí a už teď má hezčí Vánoce, protože nečekal, že by ještě někdy mohl seskok zažít. Přání se mu splní na na letišti v Hosíně u Českých Budějovic, kam ho přijede podpořit jeho rodina, pracovnice Alzheimercentra i Ježíškovo vnouče Petr Nevoral.

Spustit audio

Související